Archief: Modewandeling B.right - Sustainable fashion - Gent tour

Zaterdag 11 mei 2019

Gent, Gent van 14:00 tot 18:00

Slow food waarbij consumenten weten waar hun voedsel vandaan komt en of het wel lokaal werd geproduceerd, is ondertussen breed ingeburgerd.
Slow fashion doet bij sommigen al wel een belletjes rinkelen, maar is nog vrij onbekend. Hoewel de duizend doden in Rana Plaza in Bangladesh de noodzaak aantonen om meer na te denken over de omstandigheden waarin onze kleren gemaakt worden en welke kwaliteit ze dragen. Want ook voor het milieu is de impact enorm. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld.

Gelukkig is er een hele nieuwe generatie aan duurzame kleren. Deze zijn niet meer onbetaalbaar of geitenwollensok. Maar hip en kleurrijk voor ieders budget en smaak. Gemaakt met respect voor mens en milieu. Hierbij zijn creativiteit en innovatie vaak de sleutelwoorden. Want circulaire productie is ook in de kleding industrie niet meer weg te denken. Op de B.right duurzame mode tour ontdek je niet alleen waar je deze kan kopen. Maar je leert ook het verhaal erachter kennen.

Enkele sfeerbeelden:
- https://drive.google.com/drive/u/1/folders/0Bz-fFNzn20rMSVNOZXFua3RmdG8
- https://www.b-right.org/press: Met onder andere een filmpje waarin Martine Prenen samen met Bie duurzame mode ontdekt.

Samen met Swishing gaan we op duurzame tour in Gent.

Praktisch
- Datum: 2 maart van 14u tot 18u
- Prijs: 35 euro per persoon, minimum 10 personen, maximum 15
- Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers
- Introductiesessie tot duurzame mode
- Ontdekkingstocht van het Gents aanbod
- Duurzame shopping checklist en kortingsbonnen
- Inschrijving bevestigd na betaling op B.right: Toekomststraat 8- 2140 Borgerhout-KVK nr: 0681631569-BE05 9731 8116 1375

Bekijk foto's op Flickr

Evenementpagina op Facebook

Swishing activiteiten